За допомогою калькулятора окупності Ви маєте можливість приблизно визначити
строк окупності оснащення автомобіля газобалонним обладнанням.

ВИХІДНІ ДАНІ

РОЗРАХУВАТИ

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ
НА АЗС УКРАЇНИ В КИЕВІ

A-92
22,79
A-95
22,79
ГАЗ
22,79

РЕЗУЛЬТАТИ РОЗРАХУНКУ

К-сть місяців окупності встановлення ГБО: 20,2

К-сть км, за які окупиться встановлення ГБО: 16129

З НАМИ ВИ ЗАОЩАДЖУЄТЕ ЩОРІЧНО: 3571,2 грн

ГБО ДЛЯ АВТО: ОСНОВНІ МОМЕНТИ

17.05.2017

Актуальність оснащення машини ГБО складно переоцінити на тлі істотних незаперечних переваг. Вирішивши значно знизити витрати на експлуатацію авто і підвищити ресурс роботи силових вузлів, автовласник стикається з найскладнішим завданням - підбір оптимальної системи. Сьогодні на українському ринку присутні більше 20 різних компаній, що займаються виробництвом газобалонного обладнання, моделі яких відрізняються як вартістю, так і заявленими характеристиками. Достаток модифікацій просто заводить в глухий кут, а небажання витрачати часу на вивчення спеціалізованої інформації, часто призводить до невигідних покупкам. Нижче розглянемо основні відмінності і ключові фактори, що визначають вибір ГБО.

Вибір покоління ГБО

Покоління газобалонного обладнання - це класифікація не тільки за конструкцією, але і по можливості експлуатації з певними моделями сучасних машин. Автомобілі з карбюраторами або Моноінжектор оснащуються комплектами тільки 2-го покоління, перше і третє майже не експлуатуються. Найбільш популярним транспортом, що випускається з початку 2000 року, є інжекторні машини, до них адаптовані системи 4 і 5 поколінь.
Четверте покоління обладнання найпоширеніше. Сучасні модифікації ГБО 4 дозволяють максимально наблизити ККД двигуна, що працює на газі, до бензину. П'яте покоління сьогодні застосовується досить рідко і монтується тільки на деякі автомобілі преміум класу через високу вартість і підвищених вимог до якості газу.
На тлі цієї інформації зрозуміло, що порівняння поколінь ГБО при виборі не має сенсу, так як кожен вид розрахований для установки на конкретні моделі автомобілів.

Готовий комплект або універсальний набір?

Оптимальним рішенням для будь-якої моделі авто є повністю готовий комплект від одного виробника. Всі його вузли ідеально поєднуються один з одним і працюють абсолютно коректно. Так як всі елементи спочатку проектувалися для роботи в єдиній зв'язці.
Універсальні комплекти покладають додаткову відповідальність на сервісний центр, який виконує монтаж. При виборі цього способу спочатку потрібно детально вивчити можливі варіанти поєднання основних компонентів. Крім грамотної комплектації тут також слід приділяти особливу увагу налаштуванню. Неправильна калібрування параметрів призводить до підвищеної витрати і іншим негативним моментам, включаючи передчасний знос і вихід з ладу.

Ключові критерії вибору ГБО

  • Популярність. Поширеність конкретної торгової марки на території країни або регіону не говорить про кращій якості. Кожен продавець в першу чергу думає про свою вигоду. Попит на продукцію дозволяє визначити її затребуваність, яка свідчить про якісь позитивні якості товару.
  • Обслуговування. Так як конкуренція є головним двигуном якості послуг, найпоширеніші комплекти і виробники будуть оптимальні в співвідношенні ціни, рівня сервісу і надійності. Ключовим фактором є кількість фахівців в місті, виконують ТО і настройку обраної системи. Чим більше майстрів, тим вигідніше умови для потенційних клієнтів.
  • Думка власників дає можливість отримати достовірну інформацію з перших рук про експлуатаційні характеристики. Для цього слід опитати знайомих або вивчити переписку на форумах і популярних сайтах в інтернеті. На жаль, цей рутинний спосіб навіть на тлі сучасного технічного прориву є найвірогіднішим, але займає чимало часу.

    Профільні майстра наших дилерів підберуть для вас максимально ефективний комплект на підставі індивідуальних параметрів автомобіля і виконають професійний монтаж і настройку з наданням надійних гарантій на обладнання ATiKER (2 роки без обмеження пробігу) і роботи.

ДЛЯ ПЕРЕГЛЯДУ СХЕМИ ВСТАНОВЛЕННЯ ГБО ШИРИНА ЕКРАНУ ПОВИННА БУТИ БІЛЬШ НІЖ 860рх. СПРОБУЙТЕ РОЗВЕРНУТИ ЕКРАН ГОРИЗОНТАЛЬНО.